Poniedziałek 31.03.2025 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki owsiane z mlekiem, bułka warzywniak, masło ekstra 82%, polędwica sopocka, sałata masłowa, papryka czerwona, ser żółty edam, herbata naturalna z cytryną. Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym, spaghetti carbonara, seler naciowy do chrupania, woda z pomarańczą. Kisiel cytrynowy, chrupki ryżowe z polewą malinową, jabłko.
1,3,6,7,9,15 1,3,7,9 1,7
     
Wtorek 01.04.2025 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Płatki ryżowe z mlekiem, chleb razowy  pszenny ze słonecznikiem, masło ekstra 82%, polędwica drobiowa z kurczaka, pomidor czerwony, herbata miętowa. Zupa z soczewicy zielonej na wywarze mięsno-warzywnym, naleśniki z serem i polewą jogurtowo-waniliową, kalarepa do chrupania, kompot wiśniowy. Bułeczka wrocławska z masłem ekstra 82%, kiełbasa krakowska podsuszana, melisa do picia, mandarynka.
1,3,6,7,9,15 1,3,7,9 1,3,7
     
Środa 02.04.2025 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Herbata naturalna z cytryną, chleb baltonowski pszenny, masło ekstra 82%, szynka słowiańska, sałatka jarzynowa. Zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym, potrawka z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, ryż paraboliczny, ogórek małosolny, kompot wiśniowy. Kawa zbożowa z mlekiem, kajzerka, masło ekstra 82%, twarożek ze szczypiorkiem, banan.
1,3,6,7,9,15  1,3,7,9 1,3,7
     
Czwartek 03.04.2025 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Herbata saga z cytryną, chleb razowy na zakwasie, masło ekstra 82%, szynka prasowana, pasta warzywna, kalarepa. Zupa szczawiowa z jajeczkiem na wywarze mięsno-warzywnym, klopsy wieprzowe z pieczarkami w sosie pomidorowym, kasza pęczak, sałata z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy. Budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane (czekoladowe), melon.
1,3,6,7,9,15 1,7,9 1,7,15
     
Piątek 04.04.2025 r.
ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Herbata imbirowa, mini kajzerka pszenna, masło ekstra 82%, baleron wędzony wieprzowy, ser podlaski, pomidorki koktajlowe.  Zupa zacierkowa z natką pietruszki na wywarze mięsno-warzywnym, ziemniaki opiekane, pieczone pałki z kurczaka w ziołach toskańskich, surówka grecka z serem feta, kompot wieloowocowy. Chałka z masłem, mleko z miodem, mix owoców.
1,3,6,7,9,15 1,3,7,9 1,3,7
* napój dosładzany    
 
Do pobrania:

Jadłospis na tydzień 31.03.2025 r. - 04.04.2025 r.: JADŁOSPIS

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI  
(wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)*

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

* Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione powyżej alergeny.

Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę alergen