Jadłospis
Poniedziałek 31.03.2025 r. | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki owsiane z mlekiem, bułka warzywniak, masło ekstra 82%, polędwica sopocka, sałata masłowa, papryka czerwona, ser żółty edam, herbata naturalna z cytryną. | Zupa krem marchewkowy z groszkiem ptysiowym, spaghetti carbonara, seler naciowy do chrupania, woda z pomarańczą. | Kisiel cytrynowy, chrupki ryżowe z polewą malinową, jabłko. |
1,3,6,7,9,15 | 1,3,7,9 | 1,7 |
Wtorek 01.04.2025 r. | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Płatki ryżowe z mlekiem, chleb razowy pszenny ze słonecznikiem, masło ekstra 82%, polędwica drobiowa z kurczaka, pomidor czerwony, herbata miętowa. | Zupa z soczewicy zielonej na wywarze mięsno-warzywnym, naleśniki z serem i polewą jogurtowo-waniliową, kalarepa do chrupania, kompot wiśniowy. | Bułeczka wrocławska z masłem ekstra 82%, kiełbasa krakowska podsuszana, melisa do picia, mandarynka. |
1,3,6,7,9,15 | 1,3,7,9 | 1,3,7 |
Środa 02.04.2025 r. | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Herbata naturalna z cytryną, chleb baltonowski pszenny, masło ekstra 82%, szynka słowiańska, sałatka jarzynowa. | Zupa koperkowa na wywarze mięsno-warzywnym, potrawka z kurczaka w sosie słodko kwaśnym, ryż paraboliczny, ogórek małosolny, kompot wiśniowy. | Kawa zbożowa z mlekiem, kajzerka, masło ekstra 82%, twarożek ze szczypiorkiem, banan. |
1,3,6,7,9,15 | 1,3,7,9 | 1,3,7 |
Czwartek 03.04.2025 r. | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Herbata saga z cytryną, chleb razowy na zakwasie, masło ekstra 82%, szynka prasowana, pasta warzywna, kalarepa. | Zupa szczawiowa z jajeczkiem na wywarze mięsno-warzywnym, klopsy wieprzowe z pieczarkami w sosie pomidorowym, kasza pęczak, sałata z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy. | Budyń śmietankowy, chrupki kukurydziane (czekoladowe), melon. |
1,3,6,7,9,15 | 1,7,9 | 1,7,15 |
Piątek 04.04.2025 r. | ||
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Herbata imbirowa, mini kajzerka pszenna, masło ekstra 82%, baleron wędzony wieprzowy, ser podlaski, pomidorki koktajlowe. | Zupa zacierkowa z natką pietruszki na wywarze mięsno-warzywnym, ziemniaki opiekane, pieczone pałki z kurczaka w ziołach toskańskich, surówka grecka z serem feta, kompot wieloowocowy. | Chałka z masłem, mleko z miodem, mix owoców. |
1,3,6,7,9,15 | 1,3,7,9 | 1,3,7 |
* napój dosładzany |
Do pobrania:
Jadłospis na tydzień 31.03.2025 r. - 04.04.2025 r.: JADŁOSPIS
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
(wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY UE NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)*
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr
- Łubin i produkty pochodne
- Mięczaki i produkty pochodne
* Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione powyżej alergeny.
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę